Använd banangrädde till tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak av banan har otaliga användningsområden och tack vare att den är totalt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är sannerligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med smak av banan är verkligen intet särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp arom från banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan eller som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns hotande risk att man råkar lapa i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det medför förstås inget för var flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir en del tårtor, det.

Självfallet har gräddaromerna fler användningsområden än blott till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir betydligt lättare att få barnen att förtära hälsosam, naturell yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul färg och smak av banan.

En pava gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för bästa effekt. Man kan ta mindre om man önskar ha en aning mildare arom och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock utmynna i en aning egenartad eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir fullständigt grön i kulören. Alla är riktigt goda men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första plats vad gäller användbarhet.

Vill man göra hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går även att kombinera för att erhålla exempelvis glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med aningen mer exotisk arom och riktigt spännande grön kulör.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att pröva Aromhusets nykomling Banan så köper man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv skapa fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.