Använd en ejektorflaska och bli av med mossan

Det är för det mesta bara i sagoböcker som mossan är vacker att se på. I trädgården vill man ju ta bort den snabbt.

Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo fixar biffen för det mesta. Medlet kommer att döda mossan och ge gräset en chans till att få överhanden. Med rätt utrustning går det lekande lätt.

spridare

Detta är vad en ejektorflaska är för något

Det fungerar lite som en trädgårdsspruta. Med vattenslangen påkopplad kan man kontrollera spridningen va medlet. Detta är en av de bästa metoderna.

Med dunken sker blandningen automatiskt. Det är bara att koppla till slangen och sedan ge sig ut på promenad över gräset med tryckspruta för att spraya med lösningen.

Då det finns mossa på taket så kan man köra med tak GTI eller den urstarka Takrent Turbo som avdödar all påväxt

GTI och Takrent Turbo kan användas på taket också. Till detta köper man en särkild blandning för tak. Om man ska jobba med tak får man annat att tänka på.

För det första så bör man skrapa bort den mossa som man ser på taket med en skrapa. Vattnet kan man använda för att få bort lösa delar. Om det fastnar i rännan får man göra rent den.

Med Tak GTI tar man sedan bort det sista av mossan. Man lämnar det hela på taket och kan sedan se fram emot att det förblir mossfritt.

En plan B tar längre tid. Använd rikligt av Bensaltensid eller Takrent Turbo. stroller spridare Låt det sedan regna bort, det tar några månader.

Spara alltid den tomma ejektorflaskan eller dunken. Flaskan kan återanvändas. Man kan göra egna blandningar sedan genom att blanda i järnsulfat. Det kostar mindre än Mossa GTI. Till taket kan man fylla på med Bensaltensid.

Det finns tomma ejektorflaskor att köpa, sök på spridardunk, blandningsdunk, ejektorblandare, ejektor, ejektormunstycke på nätet.

Via allt-fraktfritt.seDe har ejektordunkar och mycket annat. Allt-fraktfritt.De har egna produkter också.

Då är billigare för man beställer direkt från tillverkaren. De medlen brukar dessutom vara starkare. Dessutom är det så att om en ejektordunk får för lågt vattentryck blir inte blandningen tillräckligt stark. Har man då lite starkare blandning så funkar det ändå = fler nöjda kunder för allt-fraktfritt.

Du kan göra det själv

Tanken med ejektorflaskor och dunkar med färdigt mossmedel är att man ska kunna utföra arbetet själv. Om man ska jobba på taket så måste man skydda sig på rätt sätt. Det är ju starka saker man håller på med.

Det kan vara enklare att göra det själv. Det går ju också att hyra in professionell hjälp men då kommer det att kosta bra mycket mer än när man själv köper mossa GTI och tar hand om spridningen på egen hand.

Det avgörs av budgeten. Mossan måste ju bort.