Atkinsmetoden lämpar sig bra för många personer

Atkinsdieten är känd för att den är lämplig för olika personer. Vi har alla annorlunda förutsättningar och lever under särskilda villkor och omständigheter. Ibland kan det betyda begränsningar i levnadssätt, och att exempelvis inleda Atkinsdieten är således ej självklart för alla med tanke på de risker dieten kan medföra för en del.

Den som lätt blir bitter och matt av blodsockersvängningar ska undvika Atkinsdieten. Samma sak beträffar den som har en ökad risk för hjärtsjukdom samt har sämre kolesterolvärden. Det beror på att man enligt dieten äter stora mängder fett. Dock har inte detta samband i förhållande till den ökade risken kunnat bevisas i tillräckligt hög grad och på samma gång hävdar en del forskare motsatsen, d.v.s. att det inte alls föreligger någon risk.

Den senaste tiden har det t.o.m. visats att det kommit åtskilliga positiva rapporter. Men experter rekommenderar likväl att man bör förhålla sig avvaktande till Atkinsdieten ifall man har hjärtsjukdom eller sämre kolesterolvärden till dess forskningen pekar åt samma håll och således blivit mer etablerad.

Det finns många fördelar med en lågkolhydratkost. Den fjärde fasen inom dieten innebär till exempel ett levnadssätt med balans mellan näringsintag och motion. Ibland kan det vara besvärligt att bli motiverad, och inte sällan bryter människor dieter allt för tidigt.

Atkinsdieten är lämplig för den som inte ser det som en förlust att inte få frossa i pasta och bröd och som uppskattar uppenbara regler. När man väl har vant sig med dieten så brukar suget efter till exempel pasta vara försvunnet. Den som hellre drar ned på kolhydrater kan istället njuta mer av en fet sås eller varför inte lite vispgrädde.

Atkinsmetoden är dessutom lämplig för vegetarianer och veganer. Därtill erbjuder Atkinsmetoden ett utbud av mat som passar att äta när man är ute och reser och kommer i kontakt med allehanda snabbmatställen och annorlunda typer av restauranger. På så sätt kan Atkinsdieten ses som oerhört reglerbar.

Det är just flexibiliteten i dieten som gör den lämplig för många människor. Kanontips Den som äter enligt Atkinsdieten kan även vara flexibel mellan faserna och växla dem sinsemellan. Exempelvis kan en del personer vara i behov av mer tid än andra i induktionsfasen för att uppnå ketos. Och personer i den sista fasen, den så kallade underhållsfasen, måhända måste återgå till induktionsfasen för att nämna ännu ett exempel.