Därför bör du börja med Atkinsdieten

En av världens mest populära bantningsdieter heter Atkinsdieten. Det beror självfallet på att bantare har uppmärksammat dietens många fördelar.

En av Atkinsmetodens främsta fördel som många har som anledning att över huvud taget inleda den kolhydratfattiga dieten – är att man har möjlighet att inta hur mycket som helst av den tillåtna kosten utan att behöva tänka på att vara omätt. Tänk dig en diet som innebär att du kan äta dig riktigt mätt och på samma gång gå ner i vikt. Det är sannerligen en drömdiet för de som letar efter en lämplig metod för att rasa i vikt. Atkinsbantarna minskar i huvudsak oerhört mycket i vikt och ges lägre blodfetter. Bra atkinssajt

Ur ett långsiktigt perspektiv är det flera Atkinsbantare som beskriver att det är lätt att vara dieten trogen just p.g.a. att den är så pass tillåtande för varierande föda. Inom Atkinsmetoden behöver man aldrig begränsa kost som har hög fetthalt vilket medför att massor populära livsmedel blir tillåtna som exempelvis kött, grädde och ost. Att mycket inom Atkinsdieten är tillåten kost innebär att det blir lättare att skifta kosten. På så vis blir det givetvis svårare att fuska och äta kost som inte är tillåten.

För personer som tränar mycket är Atkinsmetoden speciellt bra lämpad. En lågkolhydratkost leder nämligen till en reducerad förlust av muskelmassa. Det till skillnad från exempelvis en lågfettdiet som innebär att mer muskelmassa försvinner i takt med viktnedgång. Det faktum att Atkinsdieten innebär att man inte tvingas gå omätt leder till att den som tränar känner sig piggare, mer motiverad, och upplever i allmänhet ett större energipåslag.

Det är naturligtvis faktorer som också påverkar sömnen. Goda förutsättningar för träning är i längden oerhört gynnsamt för sömnen. Utmattning i kombination med avsaknad av hunger genererar balanserade sömnvanor. Övriga dieter som inte tillåter bantaren att äta sig mätt har istället negativa effekter på sömnen och människors rutiner samt dagliga rytm överlag.

Det har blivit känt inom vetenskapen att en lågkolhydratkost innebär förbättrad insulinkänsligheten, ett reducerat blodtryck och minskade insulinnivåer i blodet. Därtill pekar forskning på att lågkolhydratkost ökar nivåerna av det goda kolesterolet, stabiliserar blodsockret och förbättrar triglyceridvärdet.

Atkinsdieten har i enlighet med många forskarrön blivit godkänt som ett effektivt alternativ i förhållande till klassisk bantning. Dessa slutsatser har kommit att få inverkan på olika sorters behandling av patienter med övervikt. I flera fall har därtill Atkinsdieten varit en eftersträvansvärd diet av patienterna själva.

Den som vill känna till mer om Atkinsdieten kan enkelt upptäcka massvis av information p.g.a. dietens omåttliga populäritet. Det finns en kolossal mängd böcker att tillgå för den som är intresserad. Därtill har det fullkomligt exploderat med tips och råd på diverse webbplatser och bloggar.