Det sägs ju att man ska starta eget i kristider

Ett bra sätt att komma igång efter att ha starta eget är att bli återförsäljare av produkter som Grönfri.

Ger du dig in i tjänstesektorn går du nästan omedelbart med vinst eftersom du säljer din egen tid. Tiden är mogen att prova idag.

Om man funderar på det så ser man att det är enkelt. Det blir kanon. Efter fyra år krävs det en ny behandling. Så enkelt är det.

Ingen dag är den andra lik när man har en egen rörelse. Kundkretsen kan vara enorm. Tala bara om för kunderna vad du kan stå till tjänst med.

ta

Dra igång och starta eget

Plocka enkelt bort mossa och lava med billiga produkter. Oftast klarar du dig med en stege. Ta bara bort sådant som är skadligt.

Ogräset har ingen chans.

Hitta dina egna vägar framåt. Mossa växer ju inte bara på hustak.

Erbjud kompletteringstjänster. Fundera också på om du inte skulle kunna erbjuda fasadrengöring som en tjänst till dina kunder. Det behöver inte ta lång tid alls.

Då har du breddat din inkomstbas direkt. Många väljer att använda Grönfri och andra liknande produkter.

Det har aldrig varit lättare att tjäna pengar. Utspädd Grönfri är oftast Bensalkonklorid utspädd till 25 %. Påväxtfri Proffs är en konkurrerande produkt också med 25% Bensalkonklorid som verksam beståndsdel och betydligt billigare.

Vissa preparat är upp till 50 %. Köp en dunk och blanda med vatten och du har en motsvarande produkt – till halva priset.

Det är inte billigt att takbehandla direkt. Leta själv så får du se. Det är inte ovanligt med 5-siffriga belopp. Innan ROT är priset ännu högre.

När du etablerar dig kan du ta halva priset och ändå tjäna multum. Det kan röra sig om 10-tusentals kronor.

Vänta, det finns mer. Hör av dig till Påväxt-fri för att kolla med dem vad deras produkter kostar. De kan ordna bra priser till dig.

Oftast krävs det ingen registrering eller intyg. Deklarera på nätet. Prova företag som Frilans Finans.

Granska kunden innan du kör igång.Syna.se gör detta billigt. Ibland kan det vara bra med förskottsbetalning.

Om pengarna rullar in så kan du bilda bolag istället. Företaget tar då över ansvaret över verksamheten. Se till att vara rätt försäkrad från början. F-skatt och moms registrerar du dig för på verksamt.

Med tiden kan du skala upp om du skulle vilja det. Den som vill jobba extra kan göra det på helgen exempelvis. En bra sidoinkomst.

Men var ska man leta?

Marknadsför din rörelse på ett bra sätt. Det är viktigt att starta eget med en strategi för marknadsföring men det betyder inte att det här måste vara komplicerat.

Prata med webbyråer. Glöm inte sociala medier. Annonsera hos sökmotorerna.

Prova Blocket eller olika forum på nätet. Läs på om din bransch.

Prova nya vägar att annonsera. Det är bara fantasin som sätter stopp. Svårt är det inte. Dessutom kan du använda anslagstavlor för att hänga upp posters som berättar mer om din verksamhet. Matbutikerna har dem oftast.

Sedan flyter det på som ett rinnande vatten.
ejektorspridare
Hos villaföreningar kan du erbjuda rabatt. Anmäl dig till olika hantverkssajter också.

Handla påväxtmedel till nettopris för att pressa inköpspriset ytterligare.

Prisbilden ser ut så här

Till att börja med är det smart att starta eget med en rimlig budget vilket du får när du inte behöver så mycket utrustning. Utrustning kan dessutom hyras eller lånas från jobb till jobb. Staten delar ut en del bidrag till företagare.

Vänta med att anställa tills verksamheten har kommit igång.