Druvsocker ger dig energi då du tänker träna

Det är en utbredd missuppfattning att druvsocker samt normalt socker kan vara detsamma. Du kanske har hört talas om en glukos som kallas dextros, det är druvsocker. Druvsocker är en enkel sockerart med kemiska beteckningen C6H12O6. En av många fördelar med dextros är att det ger en direkt energikick jämfört med att äta något sött godis. Oavsett om man tränar mycket eller lite kan en dos dextros ge den extra energikick som kanske behövs.

Druvsocker är en energikick.

druvsocker

Ibland så behöver man energi som inte tycks finnas där. Visst har det hänt dig också att energin tagit slut eller inte räcker till ibland, speciellt kanske inför ett träningspass eller motionsrunda. Då kanske räddningen kan komma i form av druvsocker istället för godis eller en massa mat..

Om det ändå bara är sockret man behöver så finns det ju ingen anledning till att stoppa i sig bullar och annat som genast kommer att sätta sig omkring höfterna. Det räcker med ett litet piller med dextros för att man ska komma igång igen.

Kanske skänker vindruvor samma verkan som dextros.

Jodå, det går alldeles utmärkt att äta vindruvor för att få i sig druvsocker. Men man får äta bra många druvor för att få i sig samma mängd som finns i en liten tablett. Druvsocker är garanterat ett helt naturligt socker och skapat med fotosyntes. Druvsocker höjer blodsockret på ett naturligt sätt.

Koncentrerad glukos i tablettform är ett smidigt och enkelt sätt att justera sitt blodsocker. Om blodsockret är lågt kan det vara svårt att snabbt ta sig till närmaste vingård. De allra flesta har med sig en vattenflaska till olika typer av träning, ett par teskedar pulver räcker.

Du kan handla druvsocker i en vanlig affär eller från en webshop.

Använd Google att hitta en bra och säker leverantör av druvsocker. Ofta är webbutikernas prisbild bättre än hos den lokala livsmedelhandlaren. Ett expel kan vara 1 kilospåsar till riktigt bra pris.

Man kan då passa på att köpa flera paket så att man alltid har då man behöver. Det här kan också vara smart att göra inför en resa då man vet att det kan behövas lite extra energi då man kanske ska ge sig ut på fysiska strapatser.