eMagento webbutik är en webbasrerad butik utöver det vanliga

eMagento, i vanligt tal Magento, är troligen världens bästa webshop. Den finns i gratisvariant samt saluförs – vanligen dyrt – av ett stort antal företag.

Magento är en open source-baserad plattform för e-handel och lanserades 31 mars 2008. Den utvecklades av Varien (nu Magento Corporation) med hjälp av programmerare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är uppbyggd på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra computer data. Mer information: http://emagento.se

Magento Community Variant är den enda gratisversionen det finns av Magento. Men du hittar många företag i Norden som arbetar med detta.

Magento tar lång tid att lära sig men är väl värd jobbet. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda installation kan ha obegränsat antal Magentobutiker på egna domänadresser.

Magento går också att koppla till olika faktureringsprogram så att fakturorna registreras automatiskt. Dessutom finns plug in som lägger all info i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att fraktsedlar och fraktbokning sker automatiskt och tiden går ner från timmar till fem-tio minuter.