eMagento webshop är en web-shop utöver det ordinära

eMagento, i vanligt tal Magento, är antagligen världens bästa web-shop. Den finns i gratisvariant samt saluförs – vanligen dyrt – av ett avsevärt antal företag.

Magento är en open source-baserad plattform för e-handel och lanserades 31 mars 2008. Den programmerades av Varien (nu Magento Inc) med bistånd av kodare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är uppbyggd på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra data files.

Magento Community Version är den enda gratisversionen som finns av Magento. Men du hittar åtskilliga firmor i Europa som arbetar med detta.

Magento tar lång tid att lära sig men är väl värd besväret. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda installation kan ha obegränsat antal Magentobutiker på egna domänadresser.

Magento går också att koppla till olika faktureringsprogram så att fakturorna registreras automatiskt. Dessutom finns plug in som lägger all info i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att fraktsedlar och fraktbokning sker automatiskt och tiden går ner från timmar till 5-10 minuter.