Finns det farliga glukosamin biverkningar för människa och djur?

Nästan samtliga mediciner och kosttillskott kommer med risken för biverkningar och det är något som man ska vara väl medveten om. Innan man ens börjar se sig om efter hjälp mot artros så är det väldigt viktigt att man är fullständigt säker på att man verkligen lider av denna sjukdom. Det är ju onödigt att drabbas av glukosamin biverkningar ifall man inte ens behövde preparatet för att man egentligen har ett annat problem.

Det här gäller för personer såväl som för djur. Artros katt ger i stort sett samma tecken som artrosen hunden och hästen kan drabbas av, men man ska inte gissa utan först få en undersökning utförd och få artrosen konstaterad!

Glukosamin biverkningar människa

Hos folk så har man konstaterat att glukosamin biverkningar kan inkludera:

• Migrän
• Dyspepsi
• Kliande
• Utslag på huden
• Trötthet och dåsighet
• Erytem
• Yrsel
• Ödem
• Förhöjt kolesterolvärde
• Försämrad diabetes
• Förvärrad astma
• Tarminflammation
• Ledvärk

Nu är glukosamin ett kroppseget ämne som kroppen själv tillverkar och vi får i oss via föda, framför allt finns det mycket i skaldjur samt mussor. Att biverkningar uppträder är därför de facto oerhört sällsynt.

Något som är utmärkt med glukosamin Sverige godkänner är att glukosaminprodukter klassas som läkemedel och det gör att man testar och finner biverkningar i större grad än vad som gäller för andra naturliga preparat. glykosamin
Det har upptäckts flertal nya biverkningar på glukosamin, men det ska sägas att det hör till det ovanliga med de allra farligaste problemen som exempelvis förvärrad diabetes.

Det finns alltså en del biverkningar som är lite allvarligare än andra och som bör beaktas av den som har diabetes, astma eller som tar mediciner som kan tänkas påverkas av glukosaminet.

Den som inte lider av någon annan sjukdom och som i övrigt håller god mathållning och också använder sig av ett bra träningsprogram mot artros behöver inte ängslas för besvärliga biverkningar av glukosamin tabletter eller pulver.

Glukosamin till hund och andra djur

Ifall du vill ge glukosamin till katt, hund eller häst så är det förstås så att också djur kan drabbas av biverkningar. Glukosamin till häst kommer i pulverform och det är vanligtvis så att man kan nyttja samma pulver till andra djur men i mindre mängder. Det gäller att beakta djuret för att se vad som händer då man väl börjar intaga tillskottet.

Några av de glukosamin hund biverkningar som har rapporterats är sömnighet, rolöshet samt minskad matlust. Det finns också några som menar att ökad aptit kan ses som en av de glukosamin hund biverkningar som man bör hålla utkik efter.

Ifall man behandlar ett djur och märker skillnader så kan man ju alltid ta en paus för att se ifall biverkningen försvinner. Problemet med artrosen kvarstår men det finns ju fler artros behandlingar, tex. msm, som man kan använda sig av så man behöver inte fullständigt förlita sig på glukosaminet.

Använd glukosaminet på korrekt sätt

För att undvika glukosamin biverkningar så är det betydelsefullt att glukosaminet används på rätt sätt. Tala alltid med en läkare om du lider av sjukdomar såsom astma och diabetes för att se till att det faktiskt är okej för dig att ta glukosamintillskott. Det är betydelsefullt att grundligt följa utvecklingen så att man så fort som möjligt kan bli medveten om eventuella biverkningar.