Går det att skydda sig mot cononavirus så som man gör med andra bakterier och virus?

När vi hörde corona så tänkte vi på öl i första hand och inte en fruktansvärd sjukdom. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Det är fullt möjligt att smitta andra utan att man själv visar några symtom.

Cononavirus har följande symtom

Alla uppvisar inte samma symtombild. Många tror att det bara handlar om feber och värk. Du kan få hosta och andningsbesvär av cononavirus.

Det räcker inte att kolla om dina grannar har symtom. Corona smittar även utan symtom och det gör det i stort sett omöjligt att skydda sig enbart genom att hålla avstånd från andra som är sjuka.

Om vi gör vår del så kan vi besegra smittan

Börja med att äta C-vitamin i förebyggande syfte. 1 gram om dagen (2 gram säger många). Det går att kuren till 4 – 5 gram per dag om man blir smittad.

Många i USA använder kolloidalt silver. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Även om Kolloidalt Silver inte är ett kosttillskott längre så kan man fortfarande köpa det. Ett tips är att spraya alla grönsaker och all frukt man köper och låta lufttorka. Inget coronaviruset kan överleva det.

De flesta har nog hört Anders Tegnell råd kring hur vi ska hålla oss friska. Då kan det hamna lite varsomhelst.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Du kan läsa mer om coronaviruset via https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/. Maskerna kanske inte hjälper mot viruset. Man blir inte botad bara för att man har en ansiktsmask.

Cononavirus har fått människor att köpa mängder av handsprit. Handspriten tog slut. Det är sant att handsprit är ett bakteriedödande handdesinfektionsmedel. Det hjälper inte mot corona.

Det är mycket bättre att välja en desinficeringsmedel desinfektion som bevisligen fungerar mot detta specifika virus. Din hur får inte torka ut. Om du använder handdesinfektion med alkohol så kan det torka ut huden. Vid användning av gel med alkohol så löses hudfettet upp, därför får man torra händer.
En katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som Smittstopp är mildare mot huden samtidigt som den dödar alla virus, vilket inte alkohol gör.

Glöm inte bort handtvätt. Antibakteriell Handtvål. Gnid in och tvätta händerna i minst 20 sekunder. Gör samma rutin för barnen.

Fyll på lagret av ytdesinfektion

Rengör ytor från bakterier och virus. Våra dörrhandtag kan vara verkliga bakteriehärdar.

Du vet väl att du kan spraya bort bakterier och virus? Det kan visa sig vara lika viktigt som att tvätta händerna. Du kan prova att sprayen den bakteriedödande sprayen på dina matvaror.

Gör ditt bästa och försök hålla dig lugn

Stress är en vanlig orsak till att du har ett nedsatt immunförsvar. Försök att undvika stress så mycket det går för att skydda dig mot cononavirus samt bakterier och virus. På så sätt får du ett bra skydd mot virus.