Kan jag lita på handdesinfektion?

Det är svårt att komma undan det nya viruset. Just nu vill alla ha rena händer. Är handdesinfektion tillräckligt?

Det här är en fråga som många ställer sig just nu. Den som blir sjuk kan bli allvarligt drabbad. Sjukdomen sätter vår sjukvård på hårda prov. HANDSPRIT hjälper oftast inte mot VIRUS.

pandemi

Prova att köpa tvålar istället för handdesinfektion handsprit mot virus

Det är ingen vits med att köa flera dagar för att köpa handsprit. Du vet säkert redan att handsprit mot virus inte fungerar.

Vissa bakterier överlever en spritning. Handsprit biter inte på förkylningsvirus.

handsprit

Virussorter av den typen klarar sig ändå. Då vill man inte också bli coronasmittad. Då kan du köpa produkter som Forte eller Smittstopp istället.

Om du ska välja mellan en antibakteriell tvål och handsprit mot virus är det säkrare med tvålen. Tvätta händerna med tvål i minst 20 sekunder så har du ett bra skydd.

Så lätt är det att desinficera ytor på rätt sätt

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. Tvätta händerna i 20 sekunder.

Använd alltid en antiseptisk tvål. Gör det hela tiden. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Låt oss säga att du är duktig med handtvätt och att du får ett gott virusskydd på detta sätt. ytdesinfektion plus Se till att även handtagen följer samma renlighetsrutin. Tillbaka på ruta ett alltså.

Om du köper och använder en antibakteriell spray så är det problemet lätt avhjälpt. Den kan du använda överallt.

En bakteriedödande spray kan användas på flera ytor. Det minskar risken för smitta via objekt. Med coronavirus har det visat sig att viruset kan leva på plast i upp till 3 dagar. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Summering av hur du ska sköta din handdesinfektion på bästa möjliga vis

Ett enkelt sätt är att köpa en bra bakteriedödande tvål. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. Komplettera gärna med en vattenbaserad handdesinfektion också.