Känner du skillnad på Pommac och tuttifrutti?

Blindtester av läsk är kul. Det går utmärkt att prova till vardag som fest. Om du har en läskmaskin är det enkelt att göra egen Pommac. Vissa kan inte känna någon skillnad på Pommac och Champis.

smaker

Om du aldrig känt de äkta smakerna vet du kanske inte hur det ska smaka. Det är kanske inte så viktigt ändå? Om man gillar smaken så är det väl bara att köra?

Pommac är en klassisk smak

Om man ordnar blindtest är det många som kan identifiera Pommac. Smak och doft är enkela att känna igen. Men du behöver inte köpa Pommac i flaska.

Det funkar lika bra med essenser. Hos allt-fraktfritt.se heter champis Fruktis.SE och tillverkas av Aromhuset.

Pommac och Champis är bara några av alla de smaker som finns att välja bland. Välj fritt. Du kan blanda som du vill med koncentrat. Genom att anpassa mängden koncentrat kan du få olika smaker. Du kan också styra mängden kolsyra.

Aromhuset producerar bäst smakessens. De vet vad de gör, de har nämligen jobbat i branschen i 30 år. En prispressad marknad stänger ute andra aktörer som Sodastream och AGA.

Vikingsoda kuppade sina koncentrat. De valde att konkurrera med Aromhuset. När de etablerat sin försäljning skar de ned på produkterna.

Aromhusets läskkoncentrat har 80 % lägre sockerhalt i sina produkter. Läskkoncentratet spädes 1 + 7. Till det använder du bara några droppar koncentrat.

Koncentraten ger ofta mycket godare läsk

Det bubbelvatten du kan göra hemma är mycket godare än det i butiken. Mindre socker, helt enkelt. Kanske är det rent av nyttigare än vanlig läsk? Oavsett vilken smak du väljer.

Men som om det inte räckte med det har Aromhuset maximerat smakerna i sina vanliga varianter. Sockret reduceras först med 80 %. Sedan lägger man i kostfibrer som löses i vatten.

Det är samma relation som den mellan frukt och juice. Frukten innehåller ju kostfibrer.

Du får många val med en läskmaskin. Då kan du tillverka egna varianter av klassiska smaker som Pommac. Kör sedan ett blindtest.

I Sverige vet vi vad läsk handlar om. Vi har haft bryggerier med 30 smaker. Vi är fortfarande med i toppen. Detta trots att Pripps numera ägs av Carlsberg.

Kombinationen päron och citron ger sockerdricka. Redan på 1900-talet lanserades originalsmaken av Saturnus. Smaken lever vidare genom Aromhuset.

Champis och Pommac är de närmaste konkurrenterna idag. Det är en fruktchampagne och läsk på samma gång. Champagne är faktiskt också ett vindistrikt. Som läskkoncentrat är Champis omdöpt till Fruktis.

Fruktsoda när den är som bäst är smaksatt med lime och citron och luktar och smakar så. Det är möjligt att Pripps hade den mest uppskattade smaken. Merri spelar inte ens i samma liga.

Julmust är lika svenskt som regn på midsommar. Cola är en annan svart läsk, här är Coca cola världsledande. Men vissa menar att Cuba Cola smakar mer.

Grape Tonic kan användas i drinkmix. Från början såldes läsk endast på apoteket. Vi kan tacka Pripps för mycket.

Det är enkelt att göra egna blindtester hemma

Sprid ordet om blindtest och bjud in dem som vill vara med. Sätt på en lång mössa som går ned över ansiktet. Bjud sedan på drickat. Säg varumärket.

Det blir roligast om smakerna är lika. När du har gjort tre glas så får varje person testa utan att se drycken. Sen får de tala om vad de tyckte.

Berätta resultatet av testet när alla svarat. Pommac kommer att vara lättast att peka ut. Du kan göra det till en tävling. köpa tonic Den som vinner kan få din hemmagjorda läsk.

Du kan bjuda på Pommac och Champis direkt också. Det blir förnöjsamt och säkert också mycket gott!