Kärlek och järnsulfat leder till finare gräsmatta.

Det finns en i var stad. Du vet exakt vem som har den där perfekta gräsmattan som ser ut som en tjock säng av lent gräs. Men visste du att du också kan få den här gräsmattan via att tillämpa kärlek och tålamod, och genom att nyttja järnsulfat. Genom att börja nyttja järnsulfat mot mossa så kommer du att få en fullständigt annan känsla för din trädgård och mossa gräsmatta.

Bearbeta gräsmattan med järnsulfat två gånger per år

Det krävs verkligen inte mer än två behandlingar per år med järnsulfat för att se en skillnad. Under våren så är det dags att gödsla, men före du gödslar gräsmattan så bör du grunda med järnsulfatet (låt icke levande mossa ligga kvar) för att bli av med mossan före gödslingen.

Det här är något som alla trädgårdsexperter är väl medvetna om och något som du kan dra markant nytta av. Vattna med järnsulfatblandning igen någon gång i september. Detta kommer inte bara att vara bra mot mossa på gräsmattan, det kommer likaså att verka preventivt mot svampsjukdomar.

Det är alltså ej så tidsödande att använda järnsulfat i gräsmattan och med mossa GTI, en ejektorflaska från allt-fraktfritt.se alternativt en användbar spridarramp så blir det oerhört lätt att få till rätt järnsulfat dosering.

Har man en väldigt stor tomt så kan det vara förståndigt att använda sig av en dunk (ejektorflaska som blandar koncentrat samt vatten 1:20) som man enkelt kopplar till trädgårdsslangen för att på ett lätt sätt gå runt och spraya gräset med blandningen.

Så visar du gräset din kärlek

Det kan självklart diskuteras om det faktiskt stämmer att kärleksfull hantering av växter påverkar på ett positivt sätt men faktum är att det finns studier som visar på att plantor och gröda växer bättre då man har en positiv hållning till dem.

Du behöver inte ha gröna händer och drömma om ängar och frodiga trädgårdsland för att synliggöra din gräsmatta kärlek. Det faktum att du tar dig tid för att behandla med järnsulfat samt vatten är nog för att gräset ska uppleva din positiva inställning.

När du ser resultaten av din omtanke så kommer du att uppskatta din trädgård än bättre och det blir till ett rent nöje att bilda ett individuellt program för behandling av ditt gräs. Du får med andra ord mycket större glädje av gräsmattan då du aktivt tar hand om den.

Med tålamod så kommer det att gå vägen

Något man inte får glömma bort är att järnsulfatbehandlingar inte är magiska. Beroende på hur ditt gräs ser ut, vad det växer på, och hur mycket mossa som finns så kan det ta mer eller mindre tid att bli av med mossan.

Men som regel är det hur enkelt som helst för järnsulfatet är både en gräsnäring som skänker grönare gräs och dödar mossa inom några dygn, vanligtvis på 1 dygn.

Mixa järnsulfat med vatten, vattna ut järnsulfatet eller spraya ut det med ejektorflaska (alla prylar och järnsulfat finns att inhandla på allt-fraktfritt.se, ibland på prisad.se och på så oväntade ställen som hembryggning.se). Låt den svartnade döda mossan vara kvar, den multnar och blir näring till gräset. Klicka Här och nu för mer detaljer järnvitriol köpa.

Med tålamod så kommer du längre. Måhända är det så att du får begripa att denna sommar ej kommer att komma med den perfekta gräsmattan men att du är på gynnsam väg tack vare rätt behandlingar.

Misströsta inte, satsa på bra järnsulfat för gräset och ta också reda på hur du ska gödsla, rengöra och motverka ogräs i gräsmattan på korrekt sätt så att du tids nog får den där tjocka mattan som man mår så fint av att se samt vistas på.