Klara det mesta med bikarbonat

Detta vill du inte vara utan. Att ha basvaror hemma är mycket viktigt. Att ha bikarbonat hemma är någonting som man inte kan överskatta.

bikarbonat

Bikarbonat är en form av natriumsalt. Men det ska inte blanda ihop med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det är vitt salt som inte löses på en gång i vatten. Detta kan du använda bikarbonatet till.

Använd bikarbonat

Visste du att du kan bli av med halsbränna med bikarbonatet? Magsyran har ett lågt PH-värde. dricka bikarbonat Det måste den ha för att smälta mat och döda bakterier och parasiter. Det finns många huskurer på detta område.

Du behöver bara blanda bikarbonatet i vatten och dricka. Gör detta innan du äter och inte efter så att du inte stör matsmältningsprocessen som behöver syran. Det finns andra användningsområden för natriumvätekarbonat också, man kan ju bleka tänderna.

Det måste vara rent i huset för att man ska må bra

Lite smuts blir man kanske starkare av men om det är så att det inte är rent i kök och i badrum så kan det vara dåligt för hälsan. Ta bort kalk enkelt med bikarbonat.

Du kan ta bort fläckar lika lätt. Det är skonsamt för miljön. Vi rekommenderar att du köper storpack.

Kan bikarbonat och bakpulver vara samma sak?

I grunden är det samma. Bakpulver innehåller vanligen natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Det är lite svagare.

Om man ska baka med bikarbonatet så kan man ta en mindre mängd och ändå få till en bra jäsning. Du kan utan problem halvera det som står.

Men om du ska baka med bikarbonatet så måste du ha något syrligt i. Det här kan vara filmjölk eller juice från någon citrusfrukt. Men du kan också ta det säkra före det osäkra och använda bakpulver.