Låna böcker online från biblioteket – helt gratis!

Låna böcker från biblioteket – helt gratis!

Har du köpt en roman för kanske 100-150 kr och så visar det sig vara strunt? Nu är det slut med detta.
Låna de senaste böckerna – ungefär alla böcker – totalt gratis. Läs dom på en läsplatta där skärmen imiterar papper samt inte lyser.

Är boken kass- bara kasta ut den.

Testvinnaren iRiver Story HD Wifi Bibliotek läsplatta gör det lätt och smidigt att koppla upp sig mot biblioteket och ladda ner litteratur – totalt gratis!

Med iRiver läsplatta kan du enkelt ladda hem din favoritbok direkt över internet.

Ladda ned en e-bok eller lyssna på en ljudbok med strömmande ljud. Allt du behöver är ditt lånekort på något av de anslutna biblioteken.

Så här går det till:

1. Gå till bibliotekets webbsida.

2. Installera gratis e-boksläsare om du skall låna en e-bok.

3. Välj titel samt fyll i dina lånekortsuppgifter.

4. Ladda e-boken eller börja lyssna på ljudboken. Du måste vara uppkopplad när du lyssnar på ljudboken.

Här kan du läsa mer om hurdan du gör för att låna e-böcker & ljudböcker hemifrån:

Låna litteratur gratis hemifrån

Varför låna e-böcker samt ljudböcker?

– läsplattan är intjänad på mycket kort tid

– låna böcker som talböcker

– radera dåliga böcker utan att gå miste pengar varje gång

– snabbt och lätt att låna

iRiver läsplatta väger ungefär 200 g samt är 9 mm tunn. Den 6 tum stora skärmen har HD-upplösning med 16 gradig gråskala samt 768 x 1024 pixlar.

Den rappa 800Mhz iMX-processorn gör att sidbytena blir snabbare än vid vanlig bokläsning. Med den inbyggda bokmärkesfunktionen blir det enkelt att snabbt börja med läsningen.

Läsplattan har som standard flera språkval för menyerna (svenska, engelska, norska) och det finns smarta funktioner som t.ex. 8 olika textstorlekar att välja emellan.

iRiver har ett standardminne på hela 2 GB (rymmer ungefär 1400 böcker) samt vill man öka ut minnet så går det bra med vanliga standardminne (SD/SDHC-minne) upp till 32 GB.

Batteriet vid full laddning räcker till ungefär 14000 sidvisningar. Med den medföljande USB kabeln laddas iRiver på ungefär 4,5 timmar.

Läsplattan stödjer de vanligaste förekommande formaten som t.ex. pdf, epub, txt, fb2, djvu, ppt, pptx, XLs, xlsx, doc, docx, hwp.

Levereras komplett med USB-kabel och snabbstartsguide.

iRiver Story HD Wifi Bibliotek – Bäst i test i Dator Allmän, April 2012

Köps bäst på allt-fraktfritt.com

Låna e-böcker & ljudböcker hemifrån helt gratis

Bibliotek betyder “boksamling” och det kan finnas i individuell samt allmän miljö. Ett allmänt bibliotek tillhandahåller utöver litteratur numera de flesta typer av media som tidningar, tidskrifter, talböcker, ljudböcker, e-böcker, skiva, video, dvd, noter samt Internet. Dessa litteratur samt de andra medierna finns ibland bara till förfogande för att läsas alternativt lyssnas på på plats.

Vanligt är dock att biblioteksanvändaren även får låna hem medierna utan kostnad och för en begränsad tid. De svenska kommun- samt folkbibliotekens aktivitet regleras igenom bibliotekslagen. Det vetenskapliga studiet av bibliotek samt dess aktivitet sker i det tvärvetenskapliga ämnet biblioteks- samt informationsvetenskap.

En läsplatta är en elektronisk läsenhet (e-bokläsare) som är utformad för att göra läsning av digitala böcker så angenäm som möjligt. Den ser ut ungefär som en vanlig bok samt man läser direkt på dess bildskärm. Huvudsyftet med läsplattor är läsning av e-böcker men flera modeller har stöd för media samt nätverksfunktioner.

Även om man kan läsa e-böcker på surfplattor bör de inte kategoriseras som läsplattor, då de har andra funktioner än en läsplatta. Till skillnad från surfplattor har läsplattor i regel en skärm av elektroniskt papper som bland övrigt ska göra läsningen behagligare för ögonen.