Många vill ha handsprit på apoteket just nu därför kan det vara brist på desinfektionssprit just nu

Den nya smittan nådde snabbt Europa och då fick alla panik. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Desinfektionssprit har lurat många. Man har kunnat visa att handsprit inte hjälper mot det nya viruset.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. Det är väl känt att desinfektionssprit inte fungerar mot vanliga virus.

handtvål

De som ofta använder handsprit får problem med huden. Rengöringsmedel med alkohol kan göra att huden torkar ut.

Det är knasigt att folk rusar till butikerna för att köpa handsprit som inte fungerar. Om du köper en antiseptisk tvål så kan du vara säker på att den verkligen dödar viruset.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Produkter som katjonisk handdesinfektion kan användas när som helst på året.

Glöm inte att tvätta händerna

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Gardera med antibakteriell tvål och spray.

Om du har barn är det en annan sak. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Då gäller det att vidta åtgärder. Undervisa barnen i att tvätta händerna.

Just nu måste du byta kläder oftare. Det är en god vana att ha inomhuskläder. Kläder som du har använt inne har inte smittats utifrån. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och sedan självtorka. På så vis dödar du virus. Många tycker att IONplus och Holistic.

Om du vill ha en god ytdesinfektion så kan du spraya

Glöm inte bort ytorna i ditt hem. Det du köper med hem kan ha viruset på sig. Ta ut matkassarna på balkongen och sprayen dem innan du tar in dem i köket.

Fler än du kan ha nytta av den antibakteriella sprayen. Tvål ska finnas överallt där du tvättar dig. Många har bara tvål i badrummet. Tvål fungerar lika bra i köket. Nu vet du varför det är viktigare än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.