På jakt efter en effektiv hundsele?

En dragsele hund är ett hjälpmedel som används när hunden ska dra i något som till exempel en pulka.

Dragsele hund

Dragsele hund kommer i diverse designer. Det är en utrustning för hundar som liknar den sele hästar brukar ha. Det finns skilda dragselar för diverse utförande som hunden ska göra, som exempelvis att dra en släde efter sig eller när den ska vara till hjälp till en funktionshindrad person.

Slädhundstävlingar

En slädhundstävling är en hundsport som är bland det mest populära i den arktiska regionen av exempelvis USA och Kanada. Under en slädhundstävling är hundar fastkopplade med hjälp av dragsele hund i linor framför en släde. Den som är förare assisterar genom att sparka och springa med släden efter hundarna som drar. De som har kommit till målet inom den kortaste tiden vinner.

En dragsele hund kopplas vanligtvis till ett hundhalsband. Själva hundhalsbanden sträcker sig kring hundens hals, medan dragselen går omkring dens torso. En dragsele hund är byggd på ett sätt som gör den effektiv utan att skada hunden när den drar.

Hundkoppel

Frånsett en dragsele hund användas också vanligtvis ett hundkoppel när man ska gå med sin hund. Det är en av de mest använda hundprodukterna ute på marknaden idag. De kommer i olika storlekar, designer, material och färger, beroende på det ändamål man behöver dem för.

Exempelvis finns ett så kallat utställningskoppel som är tunnare än de vanliga kopplen som finns tillgängliga, de nyttjas under en hundutställning och lanseras i skilda material som nylon.

Ett av de andra hund koppel som inte allt för sällan används är till exempel en indragbar hund koppel. Denna sorts hundkoppel används när man vill kvickt få sin hund intill sig, om man skulle helt tvärt möta på en annan hundägare tillsammans med sin hund när man är ute och promenerar. Man kan vid detta tillfälle enkelt rulla in hunden och hålla den i närheten av sig.

Det finns många olika hundprodukter som en hund behöver såsom ett hundhalsband, hundsele, hundbur, hundleksaker samt en munkorg till hund. Man kan finna de flesta i sin närmaste hundaffär. Men en hundshop på weben har ytterligare alternativ att erbjuda en hundägare. Man kan selektera bland ett stort utbud av exempelvis hundselar som kommer från hela världen.

För att hitta en hundshop som erbjuder olika hundtillbehör på webben som man söker, kan man bland annat kolla via en sökmotor som t.ex. Google och få olika ex på hundbolag. Det finns många sajter tillgängliga, så man behöver inte oroa sig om man inte har funnit just det hundkoppel eller dragsele hund som man vill verkligen köpa.

För de hundägare som letar efter unika hundprylar för sina hundar finns dessutom de hundsajter online som erbjuder en att få en specialdesignad vara. Man kan personligen t.ex. designa sitt hundhalsband, välja det material som ska användas, färgen och hur informationen för identifieringen ska stå. En identifiering på halsbandet är ett måste tack vare att hunden kanske kan gå vilse. Med hjälp av informationen på halsbandet som brukar vara t.ex. hundens namn samt adress, kan en person som hittar hunden enkelt kontakta ägaren.

Ämnar du tävla med din hund i exempelvis en draghundssport, bör du redan eftersöka en utomordentlig dragsele hund.