Rengöring och desinfektion utav valphage

Oavsett om man inhandlat en begagnad valphage i behov utav en bra rengöring, eller det är dags att rengöra din nyinköpta så blir det ett fall av av skrubbning, men modernare valphagar är oftast enormt enkelt att rengöra samt desinficera.

Vi får väl önskar att man inhandlat en valphage med ordentligt plastgolv samt ingenting annat eftersom de är lättare att hålla tvättad och desinficera.

Att feja dessa är mycket okomplicerat – plocka ut alla leksaker och övriga fixa föremål, dammsug ut matrester samt tidningsbitar alternativt om man använt pudra samt glöm ej att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en våt svamp alternativt några våtservetter baby.

Skaka ut, eller dammsug, tvätta och byt sängkläder.

En alternativt två gånger i veckan är allt som behövs för en ordentlig hundvalp, som fungerar bra med sin potträning.

Man bör rensa ut kiss och bajs dagligen från lådan samt kassera det.

När man nyttjar pudra av en god kvalitet [läs om potträning i separat kommentar för mer information] kan du blott gallra ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – lite beroende på storleken på valpen samt lådan.

Självklart om du använder ark under träningen alternativt annat stoff, behöver man dränera dessa dagligen eller flera gånger om dagen, om det krävs.

Om du har köpt en begagnad valphage vari den förutvarande ägarens puppy alternativt valpar innehar satt tassavtryck med torkat bajs så ska den rengöras samt om vädret tillåter, före du bär in den tvätta av den med assistans utav en trädgårdsslang.

En bra spolning får allmänt dän den värsta smutsen, spraya med en lösning utav blekmedel samt diskmedel om det är en rostskyddad valphage eljest begagnad blott tvättmedel om det är en tygklädd inhägnad.

Låt skummet sitta samt dra i en del och vid behov ta en svamp alternativt skurborste till hjälp.

Skölj av ordentligt, vänd opp samt ned på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd hage kanske du vill begagna ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som allmänt inte bleker och förstör tyget.

Klart!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt besudlad.

Om det är genomförbart melodi allt lufttorka i solen under en timma alternativt så – solljus är en naturlig bakterie / virus mördare samt de doftar bäst därefter samt är redo att begagnas så inom kort det är torrt.

För att vara säker bör man bearbeta alla begagnade lekhagar alternativt en som har förvarats alternativt ej används på ett tag med mer djupgående rengöring samt desinfektionsmedel.

Du önskar inte utsätta din nya lilla puppy för okända bakterier, bakterier eller övervintrande insekter samt spindlar.

Jag rekommenderar att du tillverkar en djupgående rengöring som procedur minst en gång varannan var tredje vecka, ehuru valpen fungerar tillverkar bra med potträning samt stå sig sin plats ganska ren.

Detta kommer att försäkra dig bland annat att du inte får mögel bekymmer som utvecklas alternativt mikroorganismer byggs opp på grund av vattenspill, tappade foderbitar, mat eller avfall som hamnar i skrymslen samt vrår.

Plus att det håller din valphage att dofta gott det tittar på fint samt rent ut.

Vi köper inte våra valphagar begagnade utan har hittat jättebra samt mycket flexibla till bra kostnad därjämte på www.allt-fraktfritt.com