Så kan du skydda dig mot coronavirus

Om du fortfarande måste gå till jobbet är du kanske orolig för att du kommer att smittas av coronavirus där. Du kan få skydd mot coronavirus även på jobbet. Det finns flera vägar att gå och du bör vara medveten om vad som fungerar och vad som inte gör det.

Om du vill ha ett skydd mot coronavirus ska du inte välja handsprit.

handtvätt

Det är en myt. I början ville ju alla ha handsprit. Man behövde dock inte köpa handspriten.

Tvål och vatten räcker långt för att bekämpa coronavirus. Ingen alkohol behövs. Sprit är för svagt mot vinterkräksjukan.

Du kan få torr hud av handsprit. Handspriten rensar allt från huden. Bakterier har utvecklat en resistens mot handsprit.

Du kan få torra händerna. Fettet löses upp. Att hålla på att göra så under längre tid kan ge uttorkade händer som kanske bildar sår och hudproblem för lång tid framåt. Med handsprit kommer en massa konstiga kemikalier.

Köp en vattenbaserad handsprit istället.

Köp inte mer handsprit, det behövs inte. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp är en bra tvåltyp som dödar bakterier.

Så enkelt är det att använda en bakteriedödande tvål

Vi får inte glömma bort att tvätta händerna på rätt sätt även på jobbet. Alla kanske inte har samma rutiner för handtvätt som du har. Det är på liv och död just nu.

Bunkra upp med bakteriedödande tvål på jobbet så att det inte tar slut. handdesinfektionsmedel Alla måste hjälpas åt om vi ska kunna lösa detta.

Prova antibakteriell spray för ytdesinfektion

Desinficera rätt för att få ett gott skydd mot coronavirus. Viruset kan spridas överallt. Var extra uppmärksam när du är på jobbet.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Det här är enkelt att göra och folk kommer antagligen att uppskatta att du gör denna insats. En bakteriedödande spray är enkel att ta med och att använda.

Du kan också spraya med antibakteriell handdesinfektion direkt på dina händer. Så tar du hand om svåra bakterier. Då kan du bli av med coronavirus i din närhet.