slushmix.se har fått ny form utav en konstnär som ”bor i skogen”

Vår nyanställda webmaster kom dragande med en kompis för två veckor sedan, med en konstnär som i ”vanligt” folks ögon lever i skogen.

Hon sade att kamraten hade synpunkter på vår sajt minsajt. com samt ville visa oss skillnaden emellan hyfsad design samt bäst form för http://slushmix.se.

(Det var ju härligt att hon klassade vår befintliga design som hyfsad samt inte som kass).

Vår skogskonstnär började med att förklara att skillnaden mellan bäst och attraherande form från en designers synsätt är enkel: grafiskt snyggt.

Placera ett par webbplatser före en professionell formgivare, be honom alternativt henne att välja vilken som är den bästa och chansen att de kommer att välja den snyggare framför den fulare är 99%.

Klientens perspektiv

Detta är bäst när en formgivare skall exponera sitt alster för en annan formgivare, men till vår sajt Minsajt. com provar vi ej appellera designers.

En designer kommer att hävda att kunder kommer att välja produkten med den mest attraktiva grafiska representationen.

Vi frågade därför ”skogsmullan” vad en lokal bilmekaniker kan vilja inneha på sin sajt?

Hon svarade förståndigt egentligen att det ej var något knipa eftersom bilmekanikern ej bryr sej om du vinner designpriser för hemsidan, han vill blott att det skall vara ett på bästa sätt fason få besökare till sin verkstad.

Skillnaden emellan hyfsad design samt den bästa designen från kundens synsätt är om den alster du visar uppfyller de mål som man ursprungligen ville framföra.

Även om ett utav dessa avsikter måste vara ett okej mått utav grafiskt snyggt, är det ofta så att den slutliga produkten är mindre efterfrågad (estetisk) men mer inriktad på målet än det rent estetiska.

När den bästa designen har brist på form

Alla har synpunkter på Google, ej minst på deras avsaknad på form, så är Google kungen inom kategorin design.

Förutom om deras ursprungliga strategi var riktig, är det faktum att de för här har knappa 66% av sökmarknaden, med sina konkurrenter Yahoo! och Bing dragande efter med bara 17 respektive 11%.

En starkt bidragande orsak till deras nuvarande position var enkelheten som de höll fixerad i så flera år, samt främst idag börjar att ta avsteg ifrån.

Sök

Detta föredöme visar att de mesta folk önskar använda en sökmotor för att göra just: Sök.

Samt när man kollar på den kända Google-sidan, kan man ej missminna sig på att sidan är gjord för detta ämne.

Så fick vi då lära oss att hurdan sjukt det än låter, kan en attraherande och verkningsfull design tillskrivas bristen på form.

Skogskonstären tog oss ”down to basic”

Det är alltid användaren, besökaren, kunden som bestämmer om en sajts form är bäst eller bristfällig samt svaret är om sajten är funktionell.

Ur användarens synvinkel är en snygg form en som fungerar.

Om de kan surfa runt på din webbplats, hitta den information de vill ha och göra de åtgärder som de behöver utan att bliva förvirrade, missriktade alternativt frustrerade – så innehar man innehar vunnit över dem.

Minsajt. com tittar på inte längre ut som förut.

Vår skogskonstnär innehar byggt om http://slushmix.se från grunden samt idag älskar vi den (och vår skogs konstnär som visste så mycket mer än bara design)