Sovtex – varning för dåligt företag Sovtex AB, Metallgatan 21A, 262 72 Ängelholm

Denna internet varning var först publicerad på www.katjon.com Länka gärna till originalartikeln så skojeriet får ett stopp.

Varning för webshoppen Sovtex AB.

Företaget Sovtex AB har funnit på en egen version av bluffaktura.

Utan föregående varning lämnar man in ett påstått ansökan om betalningsföreläggande till Kronofogdemyndigheten. Det är på minimum 300 kr + enligt lagen godkända påminnelseavgifter, “inkasseringskostnader”, ränta 26% med mera så man hamnar betydligt över 1000 kr. En produkt har varken beställts eller levererats.

Man hävdar att “kunden” beställt varor och därefter inte löst ut dem. I deras webbutiks långa “villkor” villkoras att om man inte löser ut sina varor så har Sovtex rätt att ta ut en avgift på minst 300 kronor för detta.

Det är denna “avgift” man skickar till KFM. Man hävdar då också att “kunden” (dvs. offret) aldrig hämtat ut eller tagit emot sin beställning och struntat i påminnelser.

När sedan “kunden” tar kontakt med Sovtex och säger att vi har inget beställt så säger man helt sonika att det har man visst, man har dessutom fått inkassopåminnelser upprepade gånger.

Bara betala så blir det ingen betalningsanmärkning – eller så tar vi detta till rättegång.

Betalar man inte går Sovtex vidare till Tingsrätten! Sovtex kan deltaga sig via telefon och kan genomföra detta över hela landet.

Vid kallelse till Tingsrätten betalar som regel den som stått emot så långt.

Polisanmälan är hjälper inte, anmälan avskrivs sannolikt samma dag. I tingsrätten skall köparen bevisa att hen inte beställt, inte fått påminnelser. Sovtex behöver inte bevisa något alls, inga varor har ju lämnats över. Tingsrätten är van att dömma dåliga betalare och fenomenet felaktiga krav är nytt.

Då det är omöjligt för drabbade att leda í bevis att Sovtex AB konstruerar alltihop kan Sovtex fortsätta denna verksamhet utan rättslig påföljd.

Det står mycket på nätet om Sovtex, bl.a. har man skickat produkter som gratisprov till en berömd bloggare. Därefter hotat bloggaren att skriva att varorna var jättebra och länka till Sovtex. I stället publiserade bloggaren på sin blogg: http://www.ekostil.se/2013/05/oppet-brev-till-sovtex-hot-ok-for-att-skriva-blogginlagg/.

Oanvändbara Sovtex produkter: http://www.svartlista.se/index.php/shopping-butiker/sovtex.html

Därför denna Sovtex AB varning: undvik Sovtex AB för att slippa bekymmer (deras behandling av kunder är riktigt dålig) och för att sådana här företag skall man inte ge sina pengar.