Tips på TA-system

Vanliga TA-system

Det finns mängder av skilda leverantörer av vanliga TA-system. Naturligtvis är det flera faktorer som spelar in när man ska välja. Exempelvis är ju priset oerhört angeläget, men det bör inte vara avgörande. Att endast välja det billigaste alternativet kan bli dyrt för verksamheten i framtiden om det visar sig att systemet inte uppfyller vissa krav och måste bytas ut. Välj TA-system noga efter behov är det bästa rådet som kan ges.

Memnon Networks har över 100 000 nöjda konsumenter och ett av deras främsta TA-system är Web-TA. Det finns cirka ett hundratal transportörer uppkopplade till Web-TA och listan fylls kontinuerligt på. Främst riktas systemet till de som vanligtvis använder sig av transportörer såsom DB Schenker, DHL, DSV eller Posten.

Fler än 15 000 konsumenter gör dagliga bokningar via tjänsten. Samtliga nya kunder blir erbjudna 30 dagar alldeles kostnadsfritt. Det ger tid åt den nya användaren att bekanta sig med systemets funktioner. Tiden fungerar också som en möjlighet att bestämma sig om tjänsten är värd att satsa fullt ut på. Memnon Networks har daglig bemannad support. Infolänk:http://magentofrakt.se

Centiros är ett annat bolag på marknaden som erbjuder TA-system. Deras mål är att tillhandahålla marknadens bästa transportstöd. De erbjuder standardiserad smidighet från molnet. Och det är bland annat genomförbart att utföra förändringar utan att det påverkar befintlig arbetsgång. Välj transportörer ur Centiros förteckning och till en fast kostnad kan man lägga till nya. Den unika affärsmodellen i systemet ger användaren grepp över utgifterna.

Centiro kan hjälpa användaren att också lägga till utländska transportörer i systemet. En oerhört omtyckt funktion är AT-väljaren som per automatik väljer transportör åt användaren. Valet av transportör är baserat på varje given situation. Dessutom ger Centiros öppna arkitetur möjlighet att etablera integrationer mellan TA-systemet samt användarens övriga system. Faktum är att Centiro ligger i framkant vad innefattar just integrationer.

Ännu en stark leverantör på marknaden är Unifaun vars flaggskepp heter Unifaun Online. Det är ett TA-system som åtminstone granterar de vanligaste grundfunktionerna som behandling av etiketter, frakthandlingar, tulldokument, sändningslistor, rapporter med mera. Flera av funktionerna kan administreras av ett obegränsat antal användare.

Det ges chans att välja mellan Standard eller Plus som bägge ger åtkomst till de transportörer som användaren anser nödvändiga. Bland annat Bring, DB Schenker, DHL, DSV och Posten. En attraktiv styrka med Unifaun Online är att användaren bara betalar per transport och behöver således inte tänka på kostnader såsom installations- och licensavgifter och support- och uppdateringskostnader. Unifaun är generösa nog att potentiella kunder ges tillfälle att testa en demoversion av Unifaun Online. Den potentiella kunden kan då enklare ta ställning till produkten.

Dessa leverantörer är pålitliga samt etablerade, men det finns fler på marknaden som kan vara intressanta. För att bli totalt säker över sitt val bör man kolla upp så många alternativ som möjligt. Många potentiella kunder vill helst kunna prova olika TA-system kostnadsfritt för att ges möjlighet att åstadkomma en grundläggande utvärdering.

En del vill frånsett att undersöka systemets funktioner också prova användargränssnittet och stifta bekantskap med designen. Det är rentav faktorer som kan vara bestämmande i jämförelsen av två i övrigt likvärdiga TA-system.