Järnsulfat mot mossa är ett effektivt medel

De flesta anser ej att det är roligt med mossa i gräsmattan. Är man ej ett skogstroll med lurviga tår så ser man beredvilligt att gräset förblir utan alltför mycket mossväxt, men det är ej jämt så lätt att komma till bukt med mossan och det gäller att inleda processa med järnsulfat mot mossa med mossa gti alternativt annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar utvidga redan vid 4 grader medan själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att ta över din gräsmatta.

Motarbeta mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad olika produkter för mossbekämpning men något som funkar bättre än det mesta är att nyttja järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och dessutom mycket bra för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man sprida järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en stor gräsmatta så kan det ju kännas krångligt att slira runt en fuktig höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en briljant produkt som gör det enkelt att bearbeta med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen och sprutar ut en mix av koncentrat samt vatten. Man kan handla en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se samt blanda koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en briljant konstruktion som gör det riktigt roligt att distribuera det järnsulfat mossan hatar!

Förvalta mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti och mossa gti så får man medel mot mossa oavsett om den sitter i gräsmattan alternativt på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så detta är ett bra val för den som har en större tomt och möjligen ett större hus.

Behändighet är betydelsefullt och det ska du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns minsann en bra orsak till att man väljer att betala dyrt för en komplett lösning som gör att man kommer åt ordentligt på gräset och på taket.

Snabba samt enkla behandlingsmetoder för trädgården

Även om vi älskar att vistas i trädgården samt pyssla med dess skötsel så finns det förstås gränser för hur länge man kan hålla på med att fördela järnsulfat i gräsmattan. Ifall du tänker använda järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du fundera på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Klicka här för ytterligare detaljer mossmedel.

Med flaskan som du kan förena till trädgårdsslangen så går det snabbare att behandla och du skall även fundera på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du icke ger mossan en verklig chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man omedelbart ser resultat av behandlingen. Genom att nyttja järnsulfat vid ett tillfälle på våren så kommer det generera grannskapets finaste gräsmatta.