Kom igång med bryggningen med hjälp av boken Hemmaframställning av Vin

I lite mer än 30 år har boken Hemmaframställning av Vin författad av Kjeld Erlandsen funnits på marknaden som har hjälpt både nybörjare och lite mer rutinerade vinbryggare. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i flera olika reviderade upplagor. Boken innehåller mängder praktisk information om hur man på bästa sätt brygger sitt vin.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt steg att från att enbart gilla att dricka vin också börja intressera sig för bryggning. Den som dricker massor vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos vissa uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en givande och skojig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del folk avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tveksamhet samt okunskap. Det är synd med tanke på att processen oftast är enklare än vad man tror. Världens främsta vinexperter förfinar jämt metoder för vinframställning överlag. Det dyker oupphörligt upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en väldigt bra kvalité.

Utvecklingen är betydande på så sätt att allt mindre inom all form av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur även processerna för hemmabruk. Alla dessa framgångar tenderar att påfallande influera slutresultatet. Man ska vara noga med att också hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del nödvändig utrustning för att börja att brygga vin. Först och främst krävs en hävert som ska användas till upptappning och även till omtappning. Därtill krävs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett förslag är att inför bryggningen anteckna precis allt som behövs, och också göra upp en lista på de arbetsmoment som ska följas. Allt i anteckningarna ska följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att nå målet. Med tanke på att det tar tämligen lång tid att brygga en sats så vill man inte gärna börja om från början. Det är dessutom angeläget att utrustningen är ren. Om inte så är det stor risk att det påverkar smaken. Inspektera självklart så att utrustningen även är hel. Som sagt, det är betydelsefullt att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer noggrann information om vinprocessen ska läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken eftersom mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar också på smaksättning och vinprovning. Därtill står det att läsa om övriga nyheter om starkviner. Läs mer om Korkapparater för vinkork och ölkapsyler

Hur får man tag i boken? Det är faktiskt enklare än vad man tror och inom oerhört kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen alternativt via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är fullständigt avgiftsfri att låna. Det enda som behövs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, omedelbart