Med hjälp av en spridarramp får du bort oönskad mossa I gräset

Våren är underbar förutom oönskad mossa som växer fram. En del tycker om den här doften som påminner om skog samt natur medan andra är I närheten av att flyga i taket då mossans distinkta arom når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten och en användbar spridarramp.

Fäst en spridarramp på vattenkannan och tillintetgöra mossan!

Nuförtiden så är det flera som använder sig av järnvitriol därför att få bort mossa i gräsmattan. Det här är ett salt som dödar mossa och som dessutom är fint för gräset. Järnsulfat mot sniglar är likaså rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man nämligen flertal fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker ej om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har kanske en okomplicerad pip eller en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hejsan till det fina gräset

Flera undrar ifall man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut samt vad man gör för att hålla det fint. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff motståndare som mår fint redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att granska lite mer om vad mossan ej gillar och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är nämligen ett nyckelord som du ska observera.

Starta med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, eller köp järnsulfat. Kommande steg blir att mixa rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Det här bör du göra utomhus med en bra skopa och god föreställning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå sakta över gräset medan som du tippar på kannan för att fukta med blandningen av järnsulfat och vatten. Detta är effektiv mossbekämpning som därjämte kan vara ganska behaglig att åstadkomma en förtjusande vårdag.

Både spridarramp samt järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns likaså en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allt som behövs

Den här typen av mossbekämpning är praktisk och effektiv och det räcker att du gör den en gång på våren innan gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger före du ser stor skillnad men för vissa går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten men tänk på att du även ska göra livet svårt för mossan genom att tillföra näring och genom att så mer gräs. Klicka här för mer detaljer järnvitriol inomhus..

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att avlägsna mossa på stenplattor med samma medel, eller med Bensaltensid alternativt Fulstopp ifall det är ljusa plattor. Din tomt kommer både se och må bättre.