Använd banangrädde till tårtan

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med arom från banan har massa användningsområden och tack vare att den är till fullo fri från kalorier blir den snabbt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är sannerligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med smak av banan är minsann intet undantag. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp smak av banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns hotande risk att man råkar lapa i sig lite för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det medför självklart ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir en del tårtor, det. vispa grädde länge

Naturligtvis äger gräddaromerna fler användningsområden än bara till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att intaga hälsosam, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser om den har gul kulör och arom av banan.

En pava gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver uppskattningsvis 1,5 ml arom för bästa effekt. Man kan ta mindre om man önskar ha aningen mildare arom och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan emellertid resultera i aningen främmande eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir alldeles grön i kulören. Allihopa är riktigt smakrika men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första placering vad gäller nytta.

Vill man göra hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går också att kombinera för att erhålla till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en kategori för sig själv med aningen mer exotisk smak och oerhört spännande grön kulör.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att undersöka Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man vill dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller Stevia kan man själv göra underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart bidrag i skafferiet.