Blivältränad med GI mat recept

Letar man ett sätt att anlända i form före sommaren, då kan t. ex. GI födoämnen kosten vara den korrekta vägen för dig.

GI i GI mat står för Glykemiskt Index. Det är ett mått som man nyttjar för att se hur snabbt kroppsfunktionerna bryter ner kolhydraterna i vissa födoämnen alternativt rätter. Desto högre GI man innehar, desto fortare bryts maten ner. GI mat är ett fason att gå minska kilon samt äta hälsosammare.

Det finns flertal recept man kan komma via webben för annorlunda GI livsmedel, beroende på det man diggar. Det är bara att besöka de sajter som erbjuder olika recept samt börja välja.

Flertal utav de recept som finns tillgängliga numera via internet använder även grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flertal nyttjar i sina rätter alternativt tårtor. Det är en vattenemulsion utav fetter som man tar ifrån komjölk. Om man innehar grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den ej ska skikta sej. Men är fetthalten är över 40 % har dens fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % heter på grund av detta vispgrädde.

Det finns flera annorlunda sätt att anordna vispad grädde. Bland andra finns följande två ex, som är de vanligaste sätten som människor runt om i världen väljer vid t. ex. matlagning utav GI mat:

Vanlig handvisp

Att begagna sig av en vanlig handvisp när man vill ha vispad grädde är något som flertal väljer. Man kan finna handvispar i alla sorters former, kulörer och material såsom plast alternativt metall. Men dessvärre resulterar en handvisp ofta i att den som blandar får ont i armen.

El visp

Sedan finns det även valet av en elvisp som de mesta hushåll i Sverige redan innehar. Man kan enkelt köpa denna alster genom en vanlig elektronik affär.

Men den produkt som rekommenderas av flertal när det handlar om att vispa grädde och är enormt användbar och effektiv, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon innehåller en burk, handtag samt en patron. Patronerna består av lustgas som tillverkar grädden lätt. När man önskar göra en snabb vispad grädde för något man antagligen bakar alternativt lagar, så är det bara att fylla behållaren med grädde samt skruva på en av dina lustgaspatroner.
Därefter är grädden att komma ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden är att vara luftig, exakt som man alltid vill ha att den skall vara, när det är väl vispad, perfekt för GI födoämnen alternativt tårta.

En gräddsifon kan man anskaffa via diverse hemsidor online samt dem brukar ej kosta så mycket. Samt med produkten kommer också flertal fördelar inkluderat, såsom att den är liten och tar föga plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan lagra din grädde exakt som den skall vara i behållaren. Detta är genomförbart tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som stå sig din grädde färsk, hade det varit luft istället, skulle det gett upphov till nedbrytning av fetter.

Bereda din GI födoämnen i hemmet samt begagnad en gräddsifon vid behov utav flink, mjuk grädde.