Garnera tårtan med banangrädde!

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak av banan har flertal användningsområden och eftersom den är till fullo fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. vispa grädde till tårta
Aromhusets gräddarom med smak av banan är sannerligen inget särfall. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten tydlig smak av banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det gör förstås ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Naturligtvis har gräddaromerna fler användningsområden än endast till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en färsk favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att förtära sund, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser om den har gul kulör och arom från banan.

En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver cirka 1,5 ml arom för ultimata effekt. Man kan ta mindre om man vill ha en aning mildare smak och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan emellertid medföra aningen främmande eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir fullständigt grön i kulören. Alla är riktigt smakrika men jordgubbe och banan delar nog ändå första plats vad gäller användbarhet.

Vill man tillverka hemmagjord glass är dessa aromer fantastiska smak- samt färgsättare. De går också att förena för att få exempelvis glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med lite mer exotisk arom och oerhört dramatisk grön färg.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så kan man få fram alla lika kulörer man önskar, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv göra underbara bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är verkligen ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.