Gräddpatroner innehåller dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner och finns i de gräddpatroner som säljs till varje sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid eller även kallad lustgas är en färglös gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången av en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var också bekant för att ha upptäckt syrgasen cirka ett år före. Lustgasen användes som ett berusningsmedel av flertal, det var ett fason att roa sig på annorlunda fester.

Men under år 1844 började man begagna dikväveoxid till medicinska avsikt, en utav den första registrerade användningen av lustgas var utav tandläkaren vid namnet Horace Wells, som begagnade det för att bedöva sin bedröva från att få en visdomstand utdragen. Efter att Horace började allt fler tandläkare att använda metoden utav lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Nuförtiden används dikväveoxid i patroner som är ett drivmedel till gräddsifoner. De får ens grädde att bli lätt och perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner har existerat länge ute på marknaden, men den första versionen utav sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att anordna bubbelvatten i flaskor. Nuförtiden finns bubbelvatten i flaskor överallt i annorlunda affärer, tack vare detta är de mindre populära idag, men det säljs ännu produkter såsom Sodastreamers för de som vill ha att fixa bubbelvatten hemma när de känner för det.

Men bland de sifoner som finns på marknaden idag är gräddsifoner bland de populäraste och används runt om i annorlunda restauranger och konditorier. Att använda en gräddsifon hjälper en att få en perfekt vispad grädde som man kan använda till allehanda matlagning samt semlor som en semla.

Gräddsifoner är enkla att begagna för den som innehar bestämt sej för att inhandla en. Totalt enkelt består en gräddsifon utav en behållare, handtag samt patroner fyllda med dikväveoxid. För att börja vispa sin grädde som man inhandlat i en av flertal mataffärer som är att få, är det bara att fylla sin behållare med grädde. Därefter tar man en utav de lustgaspatroner man har och skruvar den på sifonen. Man kan köpa lustgas patroner genom webben. När detta är avklarat är det bara att pressa handtaget samt låta grädden komma ut från burk och blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden samt förvandlas till en lätt skum form.

Förutom att gräddsifoner grejar en perfekt vispad grädde, anländer denna produkt också med flera andra positiva egenskaper såsom att den kan lätt förvara grädden man innehar just vispat. Detta är speciellt tack vare att de andra val när man önskar vispa grädde, som valet av en elvisp ej kommer att deponera vispgrädden man exakt fixat. Utan det handlar mestadels att man har kvar grädde efter ha t. ex. producerat GI födoämnen och lägger det i en bunke där den allmänt anländer att torka eller bliva vattning. Gräddsifonen deponera vispgrädden i sin slutna burk och stå sig den perfekt för nästa bruk.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion utav fetter som härrör vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som innehar en fetthalt som ökar över 40 %. Om grädde innehar en fetthalt som är under 40 % ska den homogeniseras. Homogenisering är nödvändigtsvis för att grädden inte ska skikta sej.

Grädde blir lätt och beredd för användning direkt med assistans av en gräddsifon och patroner fyllda med dikväveoxid.