Gräddsifonen hjälper dig dekorera

Har man väl skaffat en gräddsifon (gräddsifoner och gräddpatroner finns till bra priser på http://allt-fraktfritt.se/graddsifoner-som-vispar-vispgradde.html) så kan det vara besvärligt att låta bli att frambringa vackra efterrätter. Detta är ett redskap som man får en så stor nytta av eftersom det kan användas till mer än grädde. Med lustgaspatroner så kan gräddsifonen få grädden att bli bastant på nolltid och den kan även skumma och tjockna till såser så att man får attraktiv servering.

patroner

Dekorera med grädde med hjälp av den smarta gräddsifonen

Vill man ha grädde på kakan alternativt måhända på fruktfatet så är det ju betydelsefullt att man får en bedårande klick som gör att det hela ser aptitligt ut. Man möjligtvis använder sig av smaksatt grädde eller så har man laddat gräddsifonen med vanlig sås som man vill fluffa till på fatet. Med lustgas så funkar en gräddsifon perfekt och ger det där fluffiga intrycket som man är ute efter.

Man måste inte alls hålla sig till vispgrädde. Du kan ladda sifonen med vilken sås som helst och sedan få till yrkesutövande servering som får din efterrätt att se ut som det som serveras på restaurang! dikväveoxid pris. Det som är så bra när man jobbar med vispgrädde är den precision som man får. Man kan ju punktdekorera på en kaka eller på ett fat på ett sätt som gör att det minsann ser proffsigt ut.

Om man serverar plättar alternativt pannkakor så kan man vara ingående med att det icke blir för mycket av det goda då man spritsar på med smaksatt grädde som man möjligen dessutom har färgsatt för att få än mer effekt. Detta kan vara bra då man kanske håller en diet alternativt då man ej vill ge barnen för mycket av grädden.

Något som är så bra med det här verktyget är att det blir så mycket enklare att arbeta i köket. När man väl inser alla användningsområden så kommer hemmets gräddsifon ofta fram och det gäller att se till att den hela tiden är laddad med lustgas så att man kan spraya samt fluffa på precis då man har behov av det.

Faran med att ha gräddsifon med lustgaspatroner hemma

Det finns dessvärre en fara med en gräddsifon och det är att ungdomar har kommit på att man kan använda sig av dikväveoxid som en drog, skrattgas. Detta är ett användningsområde som man bör hålla sig borta från. Lustgas används ju dessutom på sjukhus men då är den blandad med syre vilket gör att det inte blir så farligt att inhalera gasen. Den gas som finns i gräddsifoner är i ren form och man behöver ej andas in mycket för att få sig en skrattattack av detta.

Om man testar en gång så är det ingen större fara men ungdomar som sätter det hela i system och ideligen inhalerar lustgasen kan bli sjuka av detta. Har man ungdomar hemma så gäller det således att man sätter upp klara regler för hur husets gräddsifon ska användas. Ifall inget annat så vill man ju inte hitta sifonen med tomma patroner då man ska svänga ihop ett fantastiskt fruktfat med smaksatt grädde.